countrie for info @userName Anonymous

החנות דף השער
|לעגלת הקניות | הרשמה | צור קשר | מבצעים | דואר - דף שער | English |
חפש  
החשבון שלי
     מה בחנות
     שירותים נוספים
  עוברים דירה
  הבול שלי
  צפייה בנסח טאבו
  דוחות רשם החברות
     עוד בדואר ישראל
שלחו דואר רשום ישירות מהמחשב
My Post האיזור האישי שלך באתר דואר ישראל
משפחת הכרטיסים הנטענים של בנק הדואר -רכישה בטוחה יותר בארץ, בעולם ובאינטרנט
דף השער > מוצרים בולאיים > > > אמנות בשואה - הפליט

אמנות בשואה - הפליט

אמנות בשואה - הפליט

אמנות בשואה - הפליט

אוסף האומנות של יד ושם הוא האוסף המקיף ביותר בעולם של אומנות בנושא השואה.

רוב היצירות המוצגות במוזאון לאומנות של יד ושם נוצרו בגטאות, במחנות, ביערות או במסתור. הן מתעדות את חיי היום-יום בתקופת השואה, וכן מספקות הצצה אל עולמם הפנימי של האומנים. על אף תנאי המחיה הקשים והמאבק היום-יומי לשרוד, הצליחו האומנים בתושייתם להתגבר על המחסור בחומרי ציור, ודרך ציוריהם ביטאו את עוז רוחם ורצונם לחיות.כל היצירות, מלבד מגוון סגנונותיהן ונושאיהן, הן עדוּת לרוח האדם הניצבת איתנה ומסרבת להיכנע.

פליקס נוסבאום (אוסנאבריק, 1904- מחנה אושוויץ-בירקנאו, 1944)

הפליט, בריסל, 1939

שמן על בד 59.7x74.7ס"מ

בציור זה, נוסבאום נותן ביטוי לחווייתו הקיומית של היהודי הגרמני שנושל מאזרחותו ומחפש מקום מחסה בעולם מנוכר שאינו מעוניין לקבלו. הפליט טומן את ראשו בין ידיו במחווה של ייאוש. לצדו שק ומקל נדודים המצביעים על היותו נע ונד בעולם מאיים המיוצג על-ידי גלובוס גדול ומוחשך המטיל צל קודר. נוסבאום עצמו, נדד ברחבי אירופה בעקבות עליית הנאצים לשלטון, לאחר שלמד אמנות בהמבורג ובברלין והשתלם ברומא. ב-1935 חיפש מקלט בבלגיה עם בת זוגו, האמנית פלקה פלאטק. במאי 1940, נעצר וגורש למחנה סן סיפריאן שבדרום צרפת. כעבור חודשים אחדים הצליח להימלט ולחזור לבריסל, שם הסתתר. ביוני 1944, נעצרו בני הזוג, גורשו למחנה מכלן וביולי שולחו בטרנספורט האחרון מבלגיה לאושוויץ-בירקנאו, שם נרצחו.

לכל מוצרי הנפקת אפריל 2022 

מס' בולים בגליון:10
מק"ט:24011
מחיר     (מחיר ליחידה  )

מוצרים נוספים

לעגלת הקניות   |   תקנון החנות   |   מפת האתר   |   צור קשר   |   שירות לקוחות חנות מקוונת   |   מדיניות החזרות וביטולים
24011_m